Roemenië zomer 2016

Plannen voor de zomer van 2016 in Roemenië vanuit stichting Aduard helpt:

Met een groep van 15 personen willen we op 2 verschillende locaties kinderkampen hebben. Eén bij Carin van de Beek (onderwijzeres uit Aduard) in Peris en één in Reghin bij Phoneo. (dit is een groter team, dat al 14 jaar in Roemenië werkt)

De kinderen van 8 -13 jaar mogen we leren dat ze waardevol zijn, voor God en voor mensen.

Dit leren we ze aan vanuit de Bijbel, door ervan te vertellen, met drama uit te beelden, met poppenkastspel te benadrukken. Ze het in te prenten: Zelfs een musje is waardevol voor God, hoeveel te meer de mensen, zeker de kinderen!

We gaan iets creatiefs doen, door b.v. te knutselen, door een t-shirt te laten beschilderen.

We gaan spel en sport doen, ja ook met competitie....een beetje fanatiek. We leren dan samenwerken en winnen en verliezen, maar vooral plezier hebben met elkaar. Zingen en dansen, is een  mooie manier om te uiten: IK MAG ER ZIJN.

En dit gaan we niet met lege maag doen, want dan heb je geen energie. Voor ons heel gewoon, maar voor deze kinderen een feestmaal. De sponsoring hiervoor is met de verkoop van perkplanten  en iedereen die mee wil doen, is vrij om te geven. We weten dat het goed terecht komt.

We hebben niet alleen een taak voor de kinderen op dat moment, want de beide bovengenoemde doelen hebben het hele jaar een taak om de kinderen te begeleiden in onderwijs. Hiervoor is een gebouw nodig. Voor Phoneo (de Roemeense stichting) helpen we mee het gebouw voor  huiswerkbegeleiding af te maken. Dit project heet SELA. De eerste stap voor de zigeunerkinderen naar beter onderwijs. We willen dit heel graag doen, omdat we beseffen hoe goed wij het hebben en daarvan willen we iets met deze kinderen delen.