Verslag Vannijs 2016

“Vannijs”, de kinderspullen winkel van Stichting Aduard Helpt, heeft het jaar afgesloten met een opbrengst van € 4.888,30. Dit bedrag komt geheel ten goede aan verschillende projecten van Stichting Phoneo in Reghin in Roemenië. Deze stichting werkt onder de Roma-zigeuners in de buurt van deze stad. Er zijn op 6 verschillende plekken, activiteiten om daklozen, kinderen, tieners en volwassenen te helpen, te onderwijzen, maar ook gewoon te helpen met voeding en kinderkleding.

Op nog meer plekken wordt er wekelijks home-groups gehouden. Dit houdt in dat maatschappelijke en geestelijke ondersteuning wordt gegeven aan een groep buurtgenoten. Hierbij is de Bijbel het uitgangspunt en wordt er ook uit geleerd en vooral ook veel en luid gezongen.

Ondertussen is stichting Phoneo een plek geworden waar veel mensen vanuit Nederland, Engeland en ondertussen ook Amerika een manier hebben gevonden om uiting te geven aan hun liefde voor God en de medemens. Er zijn veel mensen die hun opleiding hier in praktijk brengen of een onderdeel van hun opleiding laten zijn. Vanuit de plaatselijke Bijbelschool “Revolution trainingschool”worden de projecten van Phoneo ondersteund.

Een nieuwe dienst vanuit “Vannijs”is schoenreparatie: De schoenen worden door een vakkundige schoenmaker gerepareerd. Op dinsdag en vrijdag is de inname/bezorging van de schoenen of laarzen. Maar ander leerwerk dat gerepareerd wordt krijgt daardoor ook een nieuw leven, helemaal in de stijl van “Vannijs”.

Het bedrag dat we binnenkregen hiervoor was € 393,55. Van de kosten mogen we een deel besteden aan een goed doel. Hiervoor hebben we de stichting “Victorious live” in Zambia uitgekozen. “Victorious live” is een organisatie die sporters (van junior tot professionals) geestelijke en maatschappelijke lessen geeft en sport gebruikt om lessen te geven. De jonge kinderen krijgen de kans hun talenten te ontwikkelen en te ontdekken. De lessen worden omlijst met zang en gebed, daarbij wordt de Afrikaanse manier van beleving uitbundig geuit!

Om een beeld te krijgen van de kosten die gemaakt worden hiervoor, kun je denken aan de ballen die nodig zijn. Ook het voetbaltenue/schoenen en de reiskosten moeten worden betaald. Verder wil  “Victorious live” de studenten helpen in de kosten voor schooluniformen of schoolboeken, als ze dit zelf niet kunnen betalen.

“Vannijs”is blij met alle inbreng, met de hulp van de vrijwilligers, met de kopers, met alle belangstellenden. Meer belangstelling en klandizie is heel welkom!

Wat is er zoal te koop?

Kleding van kinderen van maat 50-176, speelgoed, puzzels, gezelschapsspellen, kinder/wandelwagens, boeken, knutselspullen, kinderbedjes met lakentjes, dekentjes of dekbedjes, kinderstoelen, autostoelen, draagzakken, te veel om op te noemen. We nodigen u uit om eens te komen kijken. U kunt zelfs pinnen in onze winkel.

Voor wie is deze winkel een voordeel?

  • Voor de mensen die van hun goede gebruikte kinderspullen af willen.
  • Voor iedereen die voor een klein bedrag kinderspullen wil kopen.
  • Voor ieder die zoekt naar een betaalbaar cadeau voor kinderen.
  • Voor ieder die duurzaam om wil gaan met aardse spullen.
  • Voor de vrijwilligers die terug kunnen kijken op een dag met leuke contacten, waarbij ze zich belangeloos hebben ingezet voor arme mensen.
  • Voor de tientallen kinderen die in Roemenië, met ons aller hulp, een toekomst hebben.

Zegt het voort, zo deel je “Vannijs”!

Aanvullende gegevens