Project Ghana 2020

vanaf 2007 gaan er om de twee jaar vrijwilligers naar Nkoranza in Ghana. We gaan daar werken/ bouwen bij de Hand In Hand Community (//Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Er zijn al een aantal vrijwilligers heen geweest die groot onderhoud hebben gedaan in 2007 en een huis hebben laten bouwen en zelf een huis hebben gebouwd in 2008. In 2010 is er een leercentrum gebouwd en in 2012, 2015, 2017 een groot huis een nog diverse andere werkzaamheden. Ook in 2020 gaan er weer een groep heen om te bouwen en diverse werkzaamheden uitvoeren samen met de Ghanese. We hebben daar zelf en werkplaats met veel hand en elektrisch gereedschap. Op onze website kunt u lezen wat er gaat gebeuren en wat er allemaal al is gedaan(www.ghanag8.blogspot.com)


Hier een korte beschrijving : De Hand in Hand-gemeenschap (ook wel genoemd de P.C.C. Peace of Christ Community) in de Ghanese stad Nkoranza biedt sinds 1992 onderdak aan gehandicapte en in de steek gelaten kinderen. In 2020 leven hier meer dan 100 kinderen en jong – volwassenen. Nog eens twintig komen er vanuit de dorpen elke dag op de beschutte werkplaats werken. De gemeenschap is opgericht door drie Ghanezen en een Ghanees- Nederlandse arts, Ineke Bosman.

Operation Hand in Hand is opgezet als een klein dorp. Twee of drie kinderen leven tezamen met een verzorger, ze wonen als een kleine familie binnen de grote familie van de Hand in Hand-woongemeenschap. Iedere kleine familie leeft in een eigen huisje. Deze huisjes staan in een cirkel rond een centraal gelegen terrein dat wordt gebruikt voor spelletjes, oefeningen, muziek maken, feesten, dansen, zwemmen en natuurlijk om gezamenlijk te eten! Ook komen er regelmatig stagiaires uit Nederlanden en andere landen voor een aantal maanden en wonen en werken op het omheinde terrein.


We hebben voor dit project geld nodig en doen dat onder andere door het verzamelen van oud ijzer, sponsoren markten, klussen en acties . De reis en verblijfskosten betalen we zelf . Door middel van het verzamelen van oud ijzer, koper, zink, lood, kabel, roestvrij staal, aluminium, enz, en het daarna verkopen bij een schroothandelaar kunnen we ons project gedeeltelijk financieren. Als u een gift wilt overmaken dan kan dat naar Stichting Aduard Helpt o.v.v. Ghana 2020. Rek. NL 10 RABO 0103453091 Omdat het een goede doelen stichting is, is uw gift belasting aftrekbaar.


Namens groep G8  Bernard Meier .